السبت، 19 سبتمبر، 2009

الطريقة المصرية لعمل طاجن البامية المسبكة بالدمعة(الصلصة) ...وكمان طريقة عمل البامية الويكة (المفروكة)...وكمان طريقة عمل البامية الناشفة....

الطريقة المصرية لعمل طاجن البامية المسبكة بالدمعة(الصلصة) ...وكمان طريقة عمل البامية الويكة (المفروكة)...وكمان طريقة عمل البامية الناشفة....

البامية:
اولا بامية بالصلصة معروفة طبعا "تسبيكة اللى هى بصل محمر مضاف له طماطم معصورة وبعدين تترك على النار حتى تتسبك ثم نضع فيها البامية وافضل طعم ليها لما بتتزود لحمة ضانى وشوربة ضانى وتتحط فى طاجن فخار وتغطى وشها بورقة فويل وسيبيها تستوى فى الفرن براحتها

المفروكة او الويكا:

بامية خضرا نقطعها قطع ونحطها فى الشوربة مع فصين توم سليمين بدون تقطيع وقليل من الملح تترك على النار حتى تنهرس البامية او يعنى تستوى تماما وبعدين بالمفراك " وهو حاجة كدة خشب ذراع وفى اسفلها قطعه تشبه المروحة توضع فى الطعام ويتم لف او برم الذراع الخشبية للتقليب وممكن بمضرب سمى مضرب اليايى وهو مضرب حلزونى او حطيها فى الخلاط وريحى دماغك حتى تختفى قطع الباميا تماما وبعدين صبيها فى طبق وصبى عليها باقى سمن تحمير اللحم على الوجه

الباميا الناشفة:

باميه مجففة وبعدين نطحنها حتى تصير بودرة وبعدين تتعمل زى الملوخية الناشفة بالظبط لكن بدون طماطم يعنى نحمر توم وبعدين نحط البامية قليل جدا لانها بتتقل بسرعة وبعدين نحط عليها الشوربة و الملح ونقلب وتغلى غلوة واحدة فقط

Friday, September 18, 2009 9:36:00 PM - Link

Click here to unsubscribe from أكلات سوما. Sent using Reblinks.

0 تعليقات:

إرسال تعليق